Unutar novih, ultrabrzih presretača koji love bahate vozače: Naredne srede će svi radari biti uključeni 24 časa

To neće biti samo kratkog daha, nego ćemo nastaviti tako tokom čitavog proleća i leta

Agencija za bezbednost saobraćaja i MUP Srbije organizovali su danas akciju za veću bezbednost motocikala u saobraćaju, tokom koje su informisali učesnike u saobraćaju o najčešćim nebezbednim ponašanjima, kako vozača automobila, tako i vozača motocikala.

Za vikend nikad jača saobraćajna kontrola na ulicama: Posebnu pažnju će obraćati na ove 3 stvari!

Čitav jedan grad u Srbiji nestao je u proteklih deset godina, a razlog će vam uterati jezu u kosti!

Načelnik Uprave saobraćajne policije MUP-a Nebojša Arsov rekao je novinarima da će MUP ove godine, mnogo više nego prethodnih godina, posvetiti pažnju motociklistima, pooštriti kontrolu i da će broj kontrolisanih motocikala od strane saobraćajne policije biti mnogo veći.

Arsov naglašava da će policija kontrolisati i prevoznike, odnosno autobuse, jer, kako je rekao, primećeno je da vozači autobusa mnogo više koriste mobilne telefone, nego ostali učesnici u saobraćaju, tako da će policija te kontrole u narednom periodu pooštriti.

– To neće biti samo kratkog daha, nego ćemo nastaviti tako tokom čitavog proleća i leta. Samo u prethodne dve godine, 95 lica poginulo je na motociklima, a više od 1.000 njih doživelo teške telesne povrede. Svi zajedno moramo da preduzmemo sve što je u našoj moći, kako bismo ovaj broj smanjili i da ove godine imamo mnogo manje poginulih i motociklista i ostalih učesnika u saobraćaju – rekao je Arsov.

On je apelovao na vozače motocikala, kao i na ostale učesnike u saobraćaju da sa lepim vremenom obrate pažnju na ostale učesnike u saobraćaju.

Takođe, Arsov je apelovao na sve roditelje i vozače da decu prevoze u bezbednosnim sedištima, da svi koriste pojaseve, i istakao da će policija sigurno kontrolisati i prekoračenje brzine, a s obzirom na to da su praznici, kontrolisaće i vožnju pod uticajem alkohola, kao i sve ostale prekršaje.

Zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Boban Milinković istakao je da od ponedeljka počinje sprovođenje akcije pojačane kontrole saobraćaja, usmerene na otkrivanje prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, koja će se sprovoditi u 31 evropskoj državi, i u Srbiji i trajaće sedam dana, a da će, tokom srede, 19. aprila, biti sprovedena akcija “blic maraton” tokom koje će praktično svi radarski uređaji biti uključeni 24 sata.

Direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević kaže da je cilj da se do kraja godine poveća bezbednost svih učesnika u saobraćaju, prevashodno vozača motorizovanih dvotočkaša.

“Obraćamo se vozačima, jer se pokazalo da je svaka četvrta saobraćajna nezgoda izazvana greškom vozača putničkog vozila. Skrećemo pažnju vozačima da obrate pažnju na ovu izuzetno ranjivu kategoriju učesnika u saobraćaju, a, opet, i vozači motocikala i mopeda često izazivaju saobraćajne nesreće zbog neprilagođene brzine, nedovoljnog iskustva, a neretko je u pitanju i vožnja pod dejstvom alkohola”, rekla je Milošević.

Dodala je da će njena agencija imati niz preventivnih aktivnosti i do kraja godine, a cilj tih aktivnosti i današnje akcije je da se do kraja godine poveća bezbednost svih učesnika u saobraćaju, prevashodno vozača motorizovanih dvotočkaša.

(Telegraf.rs/Tanjug)