Više o Laseru

Laserski pištolj - “ LASER ”
Laserski pištolj- popularno zvani „ laser “ je uređaj koji se najviše koristi zbog lakog prenosa sa jednog mesta na drugo i najčešće se koristi u gradu. Budući da uređaj ima domet više od 2000 metara, vozač ima vremena da se zaustavi, a po zaustavljanju mu se pokazuje displej uređaja na kojem je istaknuta brzina kretanja.
Za razliku od radara, laserski pištolj meri brzinu samo jednom vozilu koga gledajući kroz okular koji ima „ snajperski nišan “ i dvostruko približavanje odabira operater. Operater zatim šalje laserski snop prema odabranom vozilu koji se mora odbiti od vozila i vratiti nazad u aparat koji zatim meri brzinu vozila. Laserski snop se odbija od vertikalnih reflektivnih površina na automobilu, najčešće tablice i farove, a dobro se odbija i od svih hromiranih delova na automobilu. Najbolje laserski snop reflektuju crvena vozila. Laserski pištolj ne može izmeriti brzinu mat crnom vozilu niske siluete sa uvučenim farovima bez prednje tablice kao što bi npr. bila Mazda RX-7.
Laserskim pištoljem meri se brzina preko ravnice sa udaljenosti od nekoliko stotina metara pri čemu od umešnosti operatera, vremenskih uslova i vrste vozila zavisi vreme posle koga će operater dobiti očitavanje brzine. Laserski pištolji se koriste za merenje brzine u dolazećem i u odlazećem smeru.
U ovim slučajevima operater dojavljuje podatke o vozilu patroli koja presreće vozilo. Ili što je slučaj u poslednje vreme,kaznu vam pošalju na kućnu adresu !!!